yahoo-e-de-acum-si-pe-bani:-ce-e-yahoo-mobile-si-de-ce-costa-40-de-dolari-pe-luna
martie 11, 2020 Diverse 0 Comments

Yahoo e de acum și pe bani: ce e Yahoo Mobile și de ce costă 40 de dolari pe lună

Nicio altă companie n-a mai trecut prin ce-a trecut Yahoo. De la lider de piață la aproape nimic, de la companie independentă la o divizie a unui operator telecom. Ar putea avea, din 2020, un alt fel de viață. Și asta repair datorită operatorului telecom Verizon.

Yahoo, ca imprint, a împlinit 25 de ani în 2020. Totuși, e departe de ce-a însemnat la începutul anilor 2000. În prezent, marca e controlată de Verizon, iar dintre produsele dezvoltate sau cumpărate de-a lungul timpului multe au fost vândute sau închise.

Verizon are un belief secundar cu această divizie. Tocmai de aceea a creat Yahoo Mobile, un abonament de telefonie și web mobil vândut cu 40 de dolari pe lună și cu acces la rețeaua 4G LTE.

Yahoo Mobile va fi, cel mai probabil, doar pentru Statele Unite ale Americii

Yahoo Mobile e atât un abonament, cât e și o rețea telecom. Dar e una virtuală bazată tot pe infrastructura Verizon. Pentru americanii care vor da 40 de dolari pe lună, compania le promite nelimitări: web 4G, mesaje text și apeluri. Nu e însă chiar viteza 4G cu care te-ai obișnuit în România și în anumite momente poate fi chiar și de sub 5 Mbps.

Ce e interesant la acest belief al Verizon e că Yahoo Mobile e un produs destul de „digitalizat”. Clienților le trebuie un cont Yahoo, primesc pachetul Mail Expert (costă 3,5 dolari pe lună și 1 TB de stocare) și există o aplicație. Prin aceasta clienții pot vedea ce consum au înregistrat, oferte, dar și cum pot plăti digital.

Ce e acum Yahoo Mobile e mai degrabă o reîmpachetare a produsului Visible deja disponibil în piață. Tot 40 de dolari, tot nelimitat.

Chiar dacă nu e cea mai firească strategie de menținere a brandului Yahoo, ar putea fi etapa nouă pentru acesta. După 25 de ani de servicii on-line devine cu totul altceva. De cealaltă parte, Google, în zona asta, n-a avut mare succes cu proiectul Fi.

Share: