cum-modifici-nivelul-de-zoom-in-chrome-si-alegi-ca-anumite-pagini-internet-sa-fie-mai-mari-sau-mai-mici
martie 14, 2020 Diverse 0 Comments

Cum modifici nivelul de zoom în Chrome și alegi ca anumite pagini internet să fie mai mari sau mai mici

Nu toate paginile internet sunt make la fel. Unele au textul mai mare, altele prea mic, iar în unele cazuri, informația dorită nu încape în pagină. Din fericire, poți ajusta acest detaliu.

Google Chrome este cel mai standard browser din lume, iar motivul fundamental al popularității sale ține de numărul foarte mare de opțiuni pe care le ți le pune la dispoziție pentru a-ți face viața mai ușoară. În plus, pentru că se bucură de actualizări constante, prea puține probleme sau vulnerabilități nu sunt remediate într-un timp foarte scurt.

Revenind însă la problema din titlu, la fel ca în orice alt browser de internet, în Google Chrome ai posibilitatea de a ajusta nivelul de zoom. În acest sens, indiferent de pagina internet pe care ai afișată, poți apăsa pe CTRL și sau CTRL și – pentru a mări sau a micșora dimensiunea informațiilor afișate pe un space. Dacă nu te încânta atât de mult ideea de a ajusta dimensiunea fontului sau a imaginilor din taste, o poți face din meniul programului, printr-un click în colțul din stânga sus pe cele trei puncte.

La secțiunea Zoom, ai butoanele și – menționate mai sus, dar ai și posibilitatea de a afișa o pagină internet în modul ecran complet. Ca o notă de subsol importantă, pentru a reseta nivelul de zoom din orice pagină internet, apasă pe CTRL 0 pe Windows sau CMD 0 pe Mac.

zoom chromeCând ajustezi nivelul de zoom pe o pagină internet din Google Chrome, acea dimensiune a textului se va păstra pentru totdeauna când accesezi pagini internet de pe acel domeniu internet. Dacă nu-ți convine această particularitate sau nu ești sigur că o ai activată, există o secțiune specială de zoom printre setările browserului.

Ilustrată în imaginea de mai sus, această secțiune se regăsește în Settings, după ce ai făcut click în colțul din dreapta sus pe cele trei liniuțe. Intră la Effect apart Settings în noua fereastră și accesează zoom ranges. De acolo, apasă pe X în dreptul paginilor internet pe care le dorești resetate la parametrii din fabrică. Modificările se aplică în timp precise.

Share: