Servicii de mentenanță web – Lista de prețuri la abonamente

Abonamente de actualizare site, mentenanță web și suport (3 în 1)

Alege un abonament și lasă profesioniștii să se ocupe de site-ul tău >>> CEL MAI BUN PREȚ ȘI CELE MAI MULTE SERVICII!

Orice site trebuie actualizat des (adăugare/modificare/ștergere de conținut) din motive de business dar și pentru că indexarea este mai bună în motoarele de căutare atunci când întrețineți site-ul. Mentenanța asigură buna funcționare a site-ului și este strict necesară pentru prevenția incidentelor. Pierderile sunt mari în caz de incident, abonamentul vă oferă siguranță și comoditate la un preț accesibil. Noi vă oferim pachete avansate complete care conțin actualizari de site (ale conținutului) + mentenanță web + suport clienți. Nu trebuie să mai învățați platforma de administrare și să pierdeți timp cu actualizările! Facem noi treaba în locul dumneavoastră.

PC SOFT WEB

STARTUP

Ținem site-ul în siguranță

100LEI / lunar

a. Actualizări de site
Modificări de conținut
Administrare conturi email

b. Mentenanță web
✔ Actualizări software

✔ Securitate
✔ Backup lunar
✘ Restaurare
✘ Devirusare
✘ Rapoarte
✘ Monitorizare

c. Suport clienți
✔ Email
✔ Telefonic
✘ Deplasări on-site

30 min. alocate

PC SOFT WEB

PLUS

te ajutam și cu modificările

200LEI / lunar

a. Actualizări de site
Modificări de conținut
Administrare conturi email

b. Mentenanță web
✔ Actualizări software

✔ Securitate
✔ Backup săptămânal
✔ Restaurare
✘ Devirusare
✘ Rapoarte
✘ Monitorizare

c. Suport clienți
✔ Email
✔ Telefonic
✘ Deplasări on-site

60 min. alocate

PC SOFT WEB

BUSINESS

sau lucrăm în locul tău.

380LEI / lunar

a. Actualizări de site
Modificări de conținut
Administrare conturi email

b. Mentenanță web
✔ Actualizări software

✔ Securitate
✔ Backup zilnic
✔ Restaurare
✔ Devirusare
✔ Rapoarte
✘ Monitorizare

c. Suport clienți
✔ Email
✔ Telefonic
✘ Deplasări on-site

120 min. alocate

PC SOFT WEB

PREMIUM

Ai maximul de suport!

800LEI / lunar

a. Actualizări de site
Modificări de conținut
Administrare conturi email

b. Mentenanță web
✔ Actualizări software

✔ Securitate
✔ Backup zilnic
✔ Restaurare
✔ Devirusare
✔ Rapoarte
✔ Monitorizare

c. Suport clienți
✔ Email
✔ Telefonic
✘ Deplasări on-site

240 min. alocate

PC SOFT oferă mai complete servicii de mentenanță!

Informații adiționale despre abonamentele de mentenanță web

 • Prețurile afișate includ toate taxele
 • Abonamentele se achită în avans și sunt valabile pentru un sigur website
 • Intervenția se face în zilele lucrătoare (L-V 9:00 – 18:00) de obicei în aceeași zi (maxim 48 ore de la primirea sesizării pe email).
 • Dacă aveți nevoie de peste 4 ore de suport, dețineți multe situri, doriți mai multe modificări, atunci putem discuta despre un abonament personalizat (PC Soft Custom).

Nu dețineți încă un site?  Vă invităm să aflați detalii despre etapa de creare site.

a. Ce cuprind modificările (actualizările) de site?

La cererea dumneavoastră vom  putea face diverse operații de administrare site precum:

 • optimizare viteză de încarcare (optimizare cache site)
 • îmbunătățirea sistemului de administrare (backend)
 • mici modificări de design (frontend)
 • adăugare / ștergere / modificări ale paginilor, articolelor sau produselor (opționale)
 • prelucrari foto (redimensionari, optimizări, îmbunătățiri) în Photoshop

Printr-o simpla cerere către serviciul de suport (la adresa de email suport@pcsoft.ro) vă putem crea sau modifica conturile de email. Formatul de email recomandat este prenume.nume@domeniultau.ro. Vă vom trimite și instrucțiuni de instalare a contului de email pe PC, modul de accesare webmail și chiar recomandări de instalare a contului de email pe telefonul mobil Android/IOS/ Windows (prin intermediul unei aplicații gratuite).

Atenție! Setarea unor parole prea simple constituie un factor de risc pentru atacurile brute-force!

b. Ce înseamnă mentenanță web?

Despre actualizari

Acest tip de actualizări nu sunt vizibile pe website. Se fac pentru platforma de administrare și componentele software ale website-ului(piese/module software / plugins).

De ce sunt necesare actualizările

Platforma de administrare (Detalii CMS WikipediaContent Management System) pe care este sau va fi creat website-ul dumneavoastră este îmbunătățită încontinuu de către dezvoltatorii săi pentru a rezolva anumite buguri sau exploit-uri (probleme de securitate), iar administratorul website-ului trebuie să se asigure întotdeauna că rulează ultima versiune, adică să facă imediat actualizarea când observă că a apărut o versiune nouă.

Pe lângă sistemul de bază anumite componente numite plugin-uri care sunt făcute de diverși dezvoltatori. Pe măsură ce timpul trece, acești dezvoltatori adaugă noi funcționalități, corectează probleme de securitate sau actualizează softurile pentru a ține pasul cu actualizările software-ului de bază așa că și aceste update este esențial.

Riscuri

 1. Dacă sunt sărite prea multe actualizări e posibil ca să se producă avarierea site-ului. Aceste actualizări de website este bine să fie făcute de specialiști (cu backup prealabil) deoarece aplicarea lor incorectă poate duce la pierderi de conținut sau chiar la blocarea totală a sitului.
 2. Dacă nu sunt făcute actualizările site-ului, sistemul se poate virusa, rezultând efecte nedorite precum redirecționarea către situri concurente, situri pentru adulți, spionaj, furturi de date, furturi de produse, etc. Totodată, un sistem virusat va putea trimite emailuri false, facilitând acțiuni ilegale în numele dumneavoastră (folosind adresa de email oficială).

Concluzii

Prin urmare, un site virusat vă poate discredita total afacerea, iar administrarea, chiar dacă nu este vizibilă în front-end (fața sitului) joacă un rol esențial în prevenirea multor probleme potențiale. Fiind atât de importante, toate abonamentele PC Soft existente au actualizările incluse, fiind o cerință esențială pentru bună funcționare a sitului.

Serverele trebuie verificate periodic contra virușilor. Un site ar putea să fie virusat fără ca dumneavoastră să știți. Virusul poate redirecționa clienții către alte website-uri sau poate trimite emailuri clienților în numele dumneavoastră așa că este securitatea serverului este esențială.

Facem conturi potrivite pentru fiecare rol în parte. Alocând drepturi suplimentare fără rost măriți riscurile de avariere sau contaminare cu viruși. Rolul de administrator este cel mai înalt dar necesită și maximul de responsabilitate.

Backup-ul este copia de rezervă a site-ului. E bine să se facă cât mai des, mai ales înainte de operațiuni riscante precum actualizarea software. De asemenea, după ce facem modificări este bine să le salvăm și sub forma unui backup. Desigur că backup-ul trebuie să conțină atât fișierele cât și baza de date, lipsa unei componente va duce la imposibilitatea recuperării datelor. Avem cea mai sigură soluție, backup-ul în cloud!

Dacă avem un backup valid vă putem recupera până la 100% din informațiile de pe site. Operația este uneori mai complexă și poate dura de la 30 minute până la mai multe ore (în funcție de complexitate și dimensiunea website-ului). Restaurarea este făcută gratuit la toate tipurile de abonamente de mentenanță PC Soft.

Devirusarea este cea mai complexă operație. Virușii se ascund foarte bine în fișiere și sunt extrem de greu de detectat. Pe lângă imaginea proastă pe care o capătă proprietarul sitului, în unele cazuri pierderile ajung să fie mult mai mari. Magazinele online pot suferi furturi de produse, clienții pot fi păcăliți în numele magazinului și multe altele. Chiar dacă există backup, acesta poate fi la rândul său virusat iar dacă identificăm un backup nevirusat acesta poate fi mult prea vechi și vor fi pierdute multe din datele introduse. Multe site-uri nu pot fi devirusate așa că se reface site-ul de la zero, prevenția și securitatea joacă un esențial.  Cauzele principale ale virusării pot fi: lipsa actualizărilor, parole slabe, mesajele hoax (în care utilizatorul dă de bună voie parola), calculatoarele virusate.

Atenție, nu primim site-uri virusate sub acest abonament. Mai întâi se vor devirusa (contracost) și mai apoi veți putea intra sub protecția unui abonament de mentenanță care vă va proteja pe viitor de astfel de incidente.

Pentru a verifica performanța și evoluția unui website trebuie să cunoaștem statisticile referitoare la vizitatori, sursele de trafic, dispozitivele cu care ne accesează site-ul, cuvintele cheie cu care ne-au găsit și alți parametri. Cunoscând aceste date verificăm impactul modificărilor asupra vizitatorilor având ca și obiectiv creșterea numărului de persoane care ne accesează site-ul, mărirea timpului petrecut pe site, vizitarea unui număr mai mare de pagini, vânzări, etc.

Nu trebuie să verificați în fiecare zi dacă merge situl, există servicii speciale care vă transmit notificări în timp real când serverul nu este funcțional. Chiar dacă de multe ori furnizorii de găzduire web promit disponibilitate 99.99%, foarte des nu este așa. Riscați să vă creați imagine proastă având situl nefuncțional. Serviciul de monitorizare vă va înștiința pentru a putea lua măsuri. Cu acest serviciu, în mod automat, din 15 în 15 minute se va verifica disponibilitatea site-ului.

c. În ce consta suportul pentru clienți?

Vă răspundem întrebărilor dumneavoastra legate de administrarea website-ului pe care îl dețineți (actualizare site, create pagini, inserare poze, etc). Tot în cadrul abonamentului, pe lângă suport oferim și consultanță SEO gratuită.

Program de lucru: Luni-Vineri 9:00 – 18:00

0