unde-sa-pleci-in-vacanta-daca-ti-e-frica-de-coronavirus:-ce-spun-expertii
martie 2, 2020 Diverse 0 Comments

Unde să pleci în vacanță dacă ți-e frică de coronavirus: ce spun experții

Epidemia de coronavirus a speriat pe toată lumea și mulți și-au anulat vacanțele. Există, însă, câteva zone care ar putea fi mai sigure.

Epidemia de coronavirus pune în pericol economia mondială și acest lucru e știut de mulți experți. Printre ramurile afectate de această criză se numără și turismul. Mulți și-au anulat vacanțele, iar controalele de pe aeroporturi nu fac decât să răspândească panica.

E motivul pentru agențiile de turism s-au văzut nevoite să vină cu explicații. Pe de-o parte, pentru a-și proteja afacerile. Pe de altă parte, să identifice zone mai sigure în care să-și trimită turiștii. Specialiștii cred că această formă de coronavirus nu pare a rezista foarte bine la temperaturi ridicate.

Turiștii caută, așadar, destinații călduroase.

Unde pleci în vacanță dacă ți-e teamă de coronavirus

Agențiile de turism și-au îndreptat atenție către zonele călduroase, acolo unde coronavirusul n-ar rezista prea mult. De asemenea, companiile din domeniu găsesc și o oportunitate în toată această criză: vând mai multe asigurări storno, pentru că turiștii caută să-și ia toate măsurile de precauție în caz de ceva.

„Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport person în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”, susține Alin Burcea, proprietarul Paralela 45

Pe de altă parte, nimeni nu se aventurează să plece în această perioadă în vacanță. Călătoriile au fost amânate pentru luna aprilie, când pică Paștele anul acesta.

Potrivit proprietarului Paralela 45, sunt preferate stațiuni precum Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Țările Baltice, Fresh York, Mexic, Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia.

Cât despre călătoriile în Italia, țara în care s-au identificat sute de cazuri de infectare cu coronavirus, niciun turist nu a renunțat să mai meargă în vacanță în prima parte a lunii martie. E vorba, însă, de turiștii care-și achiziționaseră deja biletele.

„Înțelegem pe deplin teama turiștilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulația turistică este permisă de autoritățile țărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenați de știri alarmiste. Situația trebuie tratată cu mute și discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situație reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunțate de autorități, nu sunt probleme”, Alin Burcea,Paralela 45

Share: