trucuri-windows-10:-cum-deschizi-programe-si-fisiere-cu-un-singur-click,-la-fel-ca-pe-internet,-in-loc-de-doua
februarie 23, 2020 Diverse 0 Comments

Trucuri Windows 10: cum deschizi programe și fișiere cu un singur click, la fel ca pe internet, în loc de două

Dacă petreci foarte mult timp pe internet, poate ți-ai dori ca interacțiunea cu PC-ul să se realizeze în aceeași manieră, cu un click. Printre trucurile existente în Windows 10, există și această opțiune.

În mod tradițional, ideea de dublu click a ajuns să fie asociată cu PC-urile care folosesc sisteme de operare Windows. Faci dublu click pentru a deschide un file sau un program de două decenii. Așa a fost dintotdeauna și respectivul sistem te-a ajutat să previi deschiderea accidentală a anumitor fișiere.

În același timp însă, dacă te încântă mai mult să selectezi un fișier sau o aplicație pe desktop poziționând cursorul pe ea și să o deschizi cu un singur click, ai și această posibilitate. Unii utilizatori poate se simt mai eficienți apelând la respectivul mecanism.

windows 10 programe fisiere clickÎn Windows 10, la fel ca la Windows 7 înainte, activarea interacțiunii cu un singur click necesită doar câteva bife. Modificarea se face din File Explorer. Pentru a-l deschide, poți face click pe Launch și să tastezi File Explorer, alegi primul rezultat cu click. Alternativa implică să apeși simultan pe tastele Windows E.

Din noua fereastră, te interesează meniul Look din centru sus. Acolo, în partea dreapta sus, deschide meniul initulat Alternatives. Dacă nu ți s-a deschis o nouă fereastră, optează pentru Substitute folder and search alternate choices.

După doar câteva momente, ar trebui să întâmpini o fereastră precum cea de mai sus, cu câteva tab-uri în colțul din dreapta sus. Te interesează secțiunea implicită, Fashioned. Acolo, ai o bifă intitulată sugestiv ”Single-click to birth an merchandise (Designate make a quite quite a lot of)” (Un singur click pentru a dechide un obiect (îndreaptă cursorul pentru selecție)). Varianta implicită este Double-click to birth an merchandise (Single click to make a quite quite a lot of).

Bifează prima opțiune, confirmă modificare cu Observe în dreapta jos și apasă pe Okay. Modificările vor intra în vigoare în timp right, nu trebuie să-ți repornești PC-ul. Dacă nu te încântă noul mecanism, îl poți modifica în orice 2d.

Share: