program-schimbat-in-mall-uri:-ce-se-intampla-cu-magazinele-si-farmaciile
martie 13, 2020 Diverse 0 Comments

Program schimbat în mall-uri: ce se întâmplă cu magazinele și farmaciile

Măsurile drastice luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului se extind și la mall-uri. Proprietarii acestora au anunțat un program schimbat.

În România se iau măsuri drastice din cauza pandemiei de coronavirus. Școlile au fost deja închise, mulți angajați lucrează de acasă și, mai nou, tot Guvernul PNL a intrat în autoizolare. Astfel, toate ședințele se vor face on-line și toate deciziile se vor lua de la distanță.

Adunările publice cu mai mult de 100 de persoane au fost interzise, astfel că multe baruri, restaurante și alte asemenea locații care găzduiesc spectacole s-au închis. Și mall-urile iau măsuri particular. Începând de luni, vor funcționa după un program schimbat.

Practic, vor fi deschise doar opt ore pe zi.

Program schimbat în mall-uri din cauza coronavirus

AFI Cotroceni din București și AFI Ploiești sunt două dintre mall-urile care anunță schimbarea programului în următoarea perioadă. Cele două mall-uri vor fi deschise între orele 12.00 – 20.00, orar care va permite să fie luate toate măsurile de prevenție si limitare a expunerii. Pe de altă parte, magazinele chiriașe care trebuie să ofere un suport mai mare în această perioadă clienților AFI, precum farmaciile vor putea avea program de funcționare standard, potrivit anunțului transmis.

Pe de altă parte, hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni București și Cora la AFI Ploiești vor avea program standard ca și până acum. Acest nou program de funcționare va fi valabil până la un nou anunț făcut de companie.

„Acest interval orar va permite sa fie luate toate masurile de preventie si limitare a expunerii. Chiriasii care trebuie sa ofere un suport mai mare in aceasta perioada clientilor AFI, precum farmaciile vor putea avea program de functionare standard. Hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni Bucuresti si Cora la AFI Ploiesti vor avea program standard ca si pana acum”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, există zeci de alte mall-uri care vor funcționa cu program limitat. Acestea sunt Mega Mall, Promenada Mall, Attempting City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Fee Centre, Iris Titan Attempting Center, Attempting City Timişoara, City Park Constanta, Ploieşti Attempting City, Brăila Mall, Attempting City Galaţi, Attempting City Târgu-Jiu, Severin Attempting Center, Attempting City Deva, Attempting City Attempting City Piatra Neamţ, Attempting City Satu Mare, Attempting City Deva, Brăila Mall, Attempting City Satu Mare, Attempting City Râmnicu Vâlcea, Aurora Buzău Attempting Mall.

Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvenţa operaţiunilor de dezinfectare şi igenizare a suprafeţelor şi au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod pure periodic.

Share: