de-ce-vrea-seful-stb-abonamente-mai-scumpe:-„suntem-pe-locul-intai”
februarie 6, 2020 Diverse 0 Comments

De ce vrea șeful STB abonamente mai scumpe: „Suntem pe locul întâi”

Directorul total al STB a vorbit most up-to-date despre abonamente și transportul public. Ideea principală: e nevoie de o scumpire. Directorul a explicat și de ce.

Andrei Creci, directorul total al STB, a spus că e nevoie de-o mărire a prețului per călătorie. Societatea funcționează la același preț per călătorie – 1,3 lei – de 11 ani. Noul prag ar fi de 2,5 lei.

Majorarea prețului călătoriei la 2,5 lei ar crește veniturile societății de transport cu până la șapte milioane de lei. „Din punct de vedere al tarifelor eu aş spune că suntem pe locul întâi, adică avem cele mai mici tarife. Este clar însă că nu suntem cei mai costisitori operatori de transport din Europa, costisitori ca preţ de exploatare, ne situăm undeva pe la mijlocul clasamentului”, a afirmat acesta într-un interviu acordat Agerpres.

STB cu investiții în modernizare în 2020

Crezi a detaliat și planul de investiții pentru 2020. Conform acestuia, sunt vizate cumpărarea a 40 de tramvaie de 18 metri, dar și transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe GPL. În prezent, Primăria București suportă 80% din cheltuielile transportului public.

Creci a spus însă că suma reprezintă, de fapt, diferența dintre venituri și cheltuieli. „În orice oraş civilizat unde există transport în comun, municipalitatea este cea care subvenţionează într-o formă sau alta transportul public”, a adăugat acesta.

Spre deosebire de alte orașe, București încă are un tarif mic per călătorie. Până la un anunț oficial cu privire la preț, trebuie să știi că poți plăti cursele și cu cardul. Nu chiar printr-un sistem propriu, dar poate e mai bine.

Poți plăti toate călătoriile cu mijloacele de transport în comun STB din București cu ajutorul aplicației B-Pay. Aceasta a fost dezvoltată de către compania britanică de mobile ticketing, Masabi, în parteneriat cu Mastercard România și Unicredit Financial institution. Pentru a putea folosi aplicația, ai nevoie, în primul rând, să-ți faci un cont, cu ajutorul adresei fable de mail. Apoi, bagi datele cardului.

Share: