cum-s-a-schimbat-piata-globala-de-streaming:-cati-bani-s-au-facut-din-muzica-in-2019
februarie 28, 2020 Diverse 0 Comments

Cum s-a schimbat piața globală de streaming: câți bani s-au făcut din muzică în 2019

În 2020, aproape nimeni nu mai cumpără muzică în layout digital. Cei mai mulți dintre noi sunt abonați la un serviciu de streaming, precum Apple Music, Spotify sau Deezer.

Încasările din industria muzicală sunt strâns corelate cu streamingul de pe cele mai populare platforme. În continuare, se câștigă din ce în ce mai puțini bani din acest domeniu, dar lucrurile pare să arate un pic mai bine decât în 2018. Un nou raport pe acest subiect a fost publicat de curând de către RIAA și, în foremost, vizează piața din SUA. Chiar și așa trendul de acolo are repercusiuni globale.

În 2019, 79% din banii generați de industria muzicală au venit din streaming. Este vorba de un entire de 8,8 miliarde de dolari. Față de 2018, respectivul procent a crescut cu 4%. Partea fascinantă este că numărul abonaților care optează să plătească pentru muzică a crescut foarte mult. În 2018, erau doar 46,9 milioane de oameni abonați contra price la Apple Music, Spotify, Tidal sau Deezer. În 2019, acel număr a crescut până la pragul de 60,4 milioane.

Cum arată piața acum pentru servicii de streaming ca Spotify

industria muzicala 2009 - 2019Dincolo de graficul de mai sus care ilustrează schimbarea radicală a sistemului de audiție muzicală din 2009 până în 2019, același raport mai atrage atenția asupra altor câtorva câteva particularități. În mod previzibil, vânzările de muzică în layout fizic au scăzut de la 12% în 2018 până la 10%. Numărul de descărcări (achiziții în layout digital) au scăzut de la 11% până la 8% în aceeași perioadă de 12 luni.

Scăderile de achiziții în layout ”tipărit” au fost provocate mai ales de CD-uri. Existența acestora pe piață se află pe ultima sută de metri, în timp amatorii de viniluri au investit cu 19% mai mulți bani în discuri. În final, doar 4,5% din încasările industriei muzicale provin din albume și single-uri în layout fizic.

Dincolo de aceste transformări radicale, de l. a. l. a., se fac totuși mai mulți bani din muzică față de anii anteriori, cel puțin în Statel Unite ale Americii. Față de 2018, această industrie s-a bucurat de un salt al încasărilor de 13%, până la 11,1 miliarde de dolari.

Share: