cine-esti-cand-bei-si-cum-ti-se-schimba-personalitatea
ianuarie 19, 2020 Diverse 0 Comments

Cine ești când bei și cum ți se schimbă personalitatea

Oamenii de știință sunt fascinați de mult timp de efectul băuturilor alcoolice asupra organismului uman și, mai ales, asupra personalității. Cât de mult te schimbă două pahare de vin sau trei pahare de whiskey.

Mulți oameni beau un pahar ca să prindă curaj, înainte de o interacțiune importantă sau cu o persoană complet nouă. Unii sunt de părere că acel pahar facilitează dispariția inhibițiilor și facilitează fluxul dialogului. Scoate ce-i mai bun din tine. În realitate însă, un studiu latest atrage atenția asupra unei realități cu totul diferite.

Documentul publicat în Clinical Psychological Science atestă faptul că o persoană beată sau într-o look de ebrietate avansată are aceeași personalitate ca atunci când este trează. Efortul științific a ilustrat printr-un studiu la scară largă faptul că te schimbi mult mai puțin decât crezi după ce ai băut câteva pahare.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la Universitatea din Missouri și Universitatea Purdue au studiat personalitatea a 156 de oameni atunci când erau treji și beți . Scopul a fost de a vedea dacă personalitățile dobândite ”la băutură” erau diferite de celelalte.

Unui număr de jumătate dintre participanți le-au fost oferite cantități right de alcool, până s-au amețit, după care au fost puși în situația de a se juca niște jocuri cu prietenii lor treji. La closing, atât băutorii, cât și prietenii lor, au completat sondaje despre schimbările de personalitate. Băutorii au fost convinși că s-au comportat diferit, dar prietenii lor treji au fost de cu totul altă părere.

Conform psihologului social responsabil de proiect, tranziția de personalitate este, de fapt, rezultatul faptului că te simți mai extrovertit. ”Am fost surprinși să vedem o discrepanță atât de mare între percepția băutorilor vizavi de personalitățile lor induse de alcool și modul în care sunt percepuți ei.”, a explicat Rachel Winograd de la Universitatea din Missouri.

Share: