cel-mai-ieftin-ecran-pentru-iphone:-ce-sa-alegi-daca-trebuie-sa-l-repari
martie 4, 2020 Diverse 0 Comments

Cel mai ieftin ecran pentru iPhone: ce să alegi dacă trebuie să-l repari

Pe iPhone 11 ai ecran LCD, pe celelalte două – Knowledgeable și Knowledgeable Max – ai ecrane OLED. Ce faci însă când spargi ecranul? Ce alegi? Din fericire, există un ghid fix pentru așa ceva.

iFixit e o companie care s-a remarcat cel mai mult prin dezasamblarea telefoanelor. Apoi, a început să vândă truse care să te ajute să-ți repari dispozitivele acasă. Apoi, a început să militeze pentru dreptul la „reparabilitate”, ceva ce Apple n-ar vrea să existe. Pe scurt, iFixit susține că dispozitivele electronice ar trebui să fie ușor de reparat acasă, astfel încât să nu cheltui bani aiurea.

Acum, pentru iPhone, iFixit a testat ecranele pe care le poți folosi ca să schimbi displayul unui telefon Apple. Și sunt de patru tipuri, cel puțin pentru iPhone X, Xs și Xs Max: LCD, OLED, OLED flexibil și TFT. Cel din urmă e un LCD de-o calitate mai scăzută.

Ce ecran alegi pentru iPhone X și mai noi?

iPhone ecran OLED versus ecran LCD
Un iPhone X cu ecran OLED flexibil (stânga) și ecran LCD

iFixit s-a decis să vândă aceste ecrane – pe care le-a testat deja. Astfel, oferă pentru X, Xs și Xs Max și Xr. Va oferi, în timp, și pentru modelele mai noi. prețurile sunt destul de bune, față de ce-ai plăti într-un service autorizat Apple. În medie, cu 100 până la 200 de dolari mai puțin (în funcție de ce tehnologie vrei pentru ecran). Iar iFixit îți vinde și trusă de reparat, la pachet cu un ghid ca să treci cu bine de operațiunea asta.

Ce trebuie să știi e că un iPhone OLED, cum ar fi X sau 11, funcționează foarte bine și cu un LCD. Ce pierzi e calitatea mai bună a contrastului și culorilor. Dar dacă nu te incomodează prea mult și vrei doar o reparație mai ieftină, atunci un LCD își face treaba la fel de bine. Pierzi și ceva luminozitate, dar, din nou, prețul reparației e mai mic.

După cum vezi în imaginea de mai sus, e un compromis când alegi prețul mai mic. Oricum, cea mai bună veste e că poți cumpăra dintr-o sursă credibilă un ecran bun. Și că ai și un ghid sigur de schimbat ecranul.

Share: