aplicatia-care-ti-arata-ce-se-difuza-la-radio-in-fiecare-deceniu,-din-1900-in-prezent
martie 6, 2020 Diverse 0 Comments

Aplicația care-ți arată ce se difuza la radio în fiecare deceniu, din 1900 în prezent

Radiooooo.com este un radio online diferit de oricare altul și funcționează ca un soi de mașină a timpului în materie de muzică.

Dacă ești pasionat de muzică și ești curios de cum sună (sau sunau) posturile radio din alte țări, acesta este cel mai bun instrument prin care să-ți satisfaci curiozitatea. Radioooo0.com te lasă să experimentezi atmosfera audio din mai multe țări de pe planetă, pe o perioadă de 120 de ani.

Cu ajutorul unei hărți interactive, acest radio online te lasă să treci prin piesele reprezentative ale țării pe care o alegi. Partea și mai interesantă e că poți selecta și perioada care te interesează: poți alege fiecare deceniu, începând cu cel care a început în 1900. Așa că, dacă ești curios ce se asculta în Sudan prin anii 1970 sau în Bolivia pe la 1940, de exemplu, acesta este locul potrivit.

De asemenea, ai și opțiunea să alegi tipul de ritm pe care îl preferi. Poți selecta un playlist de piese lente sau rapide, dar există și categoria denumită current, pentru cei care sunt curioși de piesele ceva mai puțin comune pe care le ascultă locuitorii țărilor respective.

Un radio online care te „transportă” în timp

Asemenea unui post radio în adevăratul sens al cuvântului, nici în cazul acestuia nu poți să schimbi piesa, în cazul în care nu-ți living. Așa că, dacă vrei să treci la următoarea, va trebui să aștepți.

Radiooooo.com se bazează pe contribuția utilizatorilor. Asta înseamnă și că nu toate țările beneficiază de o arhivă vastă de piese. Astfel, fiecare poate posta piese reprezentative pentru o anumită perioadă, într-o anumită țară pentru a diversifica librăria de piese pe acest radio online.

Experimentul a început pe Indigogo, o platformă de crowdfunding pe care se pot posta proiecte ingenious pentru a primii donații. Este disponibil online aici, dar și ca aplicație pentru Android și dispozitivele cu iOS.

Share: