ai-crede-ca-este-o-gluma:-greta-thunberg-a-devenit,-in-mod-oficial,-nume-de-melc
februarie 21, 2020 Diverse 0 Comments

Ai crede că este o glumă: Greta Thunberg a devenit, în mod oficial, nume de melc

Ca un omagiu adus activistei adolescente, o nouă specie de melc descoperită de curând a primit un nume inspirat de Greta Thunberg.

Greta Thunberg este un nume despre care ai auzit foarte multe lucruri în ultimul an. Activista de mediu a făcut valuri la nivel world prin activitățile sale pe subiectul protecției mediului. Numele tinerei a fost vehiculat printre persoanele nominalizate la premiul Nobel pentru tempo. Cea mai nouă manifestare de respect și apreciere față de tânăra suedeză a venit din partea unor oameni de știință.

Într-un articol postat de Recent York Put up, citat de Hotnews, se pare că există un argument cât se poate de bun pentru utilizarea numelui Gretei pentru un nou tip de mel identificat de oamenii de știință. Cercetătorii au luat această decizie deoarece, precum Greta Thunberg, noul tip de melc este caracterizat prin nevoia sa de a se adapta și de a rezolva probleme pe care nu le-a creat.

craspedotropis-gretathunberga

Numele micuței vietăți este Craspedotropis gretathunberga, un melc maroniu sensibil la temperatură. Melcul a fost identificat pe insula Borneo, în apropierea Malaeziei.

„Melcul fresh descoperit aparține așa-numitelor caenogastropode, un grup de melci de pământ cunoscut a fi sensibil la secetă, la temperaturi shameful și la degradarea pădurilor”, a declarat Menno Schilthuizen, membru al grupului de cercetare științifică Taxon Expeditions, într-un comunicat de presă. În final, moluștele cu o lungime de doar 2 mm, care au tentacule cenușii și o cochilie concavă, au fost numite după Greta Thunberg.

„Numirea acestui melc după Greta Thunberg este modul nostru de a recunoaște că generația ei va fi responsabilă pentru remedierea problemelor pe care nu le-a creat. Și o promisiune că oameni din toate generațiile i se vor alătura pentru a o ajuta”, a explicat cercetătorul J.P. Lim, membru al aceluiași grup de cercetare științifică. Nu a durat mult până când activista și-a manifestat pe Twitter aprecierea pentru gestul oamenilor de știință. Acesta omagiu adus tinerei va rămâne în istorie.

Share: