uber-introduce-o-schimbare-majora-pentru-securitatea-ta:-ce-inseamna-codul-pin-pentru-curse
ianuarie 8, 2020 Diverse 0 Comments

Uber introduce o schimbare majoră pentru securitatea ta: ce înseamnă codul PIN pentru curse

Cei de la Uber vor să sporească siguranța curselor și să prevină luarea din greșeală a altei mașini în trafic. În acest scop, vor introduce un cod PIN.

În ultimele luni, la unele curse cu Uber, când m-am urcat în mașină mi s-a cerut un cod PIN de către șofer. Nu s-a întâmplat tot timpul, dar mi-am dat seama că se fac niște experimente pe marginea acestui subiect. Până când nu dădeam șoferului codul PIN care mi-a apărut pe telefon, acest nu putea începe cursa. Așa eram și eu liniștit că am luat mașina corectă și mă asiguram și de faptul că nu mi-a ”furat-o” altcineva, din greșeală sau intenționat. Sistemul este simplu dar eficient și se pare că este disponibil la nivel global.

Un anunț pe marginea acestui subiect a fost făcut public de Uber la începutul acestei săptămâni. În prima fază, vizează doar clienții serviciului din Statele Unite și Canada, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când funcția va fi activă în fiecare colț al mapamondului în care operează Uber. Inițial, PIN-ul nu va fi obligatoriu, dar clienții care își doresc această măsură suplimentară de securitate o pot activa din setări, tot timpul sau doar în cazul curselor din timpul nopții, între 21: 00 și 6: 00. O cursă nu va putea începe și nu vei fi taxat până când persoana de la capătul firului nu tastează codul.

Primele experimente cu această funcție au început în luna septembrie a anului trecut. La scară largă, până acum însă, era disponibilă doar într-un număr de șapte orașe, printr-un program pilot început în decembrie.

Deși nu se menționează clar motivul introducerii acestui sistem, pare să aibă legătură cu uciderea unei studente care s-a urcat în mașina greșită după ce a chemat un Uber. Numele ei era Samantha Josepshon. În teorie, aplicația ți-a afișat dintotdeauna modelul și numărul de înmatriculare al mașinii în care urmează să te urci, dar prea puțini oameni sunt atenți la acest detaliu.

Share: