suma-uriasa-cheltuita-pentru-controale-mai-eficiente-pe-aeroporturilor-din-romania
august 17, 2020 Diverse 0 Comments

Suma uriașă cheltuită pentru controale mai eficiente pe aeroporturilor din România

Statul cheltuie o sumă uriașă pentru a asigura controale mai eficiente pe mai multe aeroporturi din România. Sunt cumpărate, între altele, echipamente pentru scanarea bagajelor.

Statul vrea să asigure controale mai bune pe aeroporturile din România. S-au făcut achiziții de milioane de oare pentru echipamente pentru scanarea bagajelor, care vor fi instalate în mai multe terminale mari din țară. Astfel, vor beneficia de noile investiții Aeroportul Henri Coandă din topeni, Aeroportul Internațional Cluj, dar și cel din Iași.

Firma care furnizează echipamentele este UTI Facility Managament, iar valoarea investițiilor se ridică la 11 milioane de euro.

Investiții de milioane de euro pe aeroporturile din România

Firma care va moderniza echipamentele de assist an eye on este partener autorizat pentru piaţa românească al celebrului producător britanic de tehnologie de detecţie cu raze X, Smiths Detection. Astfel, în acest an, la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vor fi instalate echipamente de ultimă generaţie pentru scanarea bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip laptop tomograf, cu radiaţii X şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive.

Echipamentele de detecţie vor fi mix cu un sistem de returnare automată a tăvilor, ceea ce va simplifica şi lower timpul petrecut pentru controlul de securitate. De asemenea, pentru Aeroportul Internaţional din Iaşi compania s-au livrat şi pus în funcţiune echipamente de scanare a bagajelor de cală cu tehnologie de tip laptop tomograf şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive lichide.

Aceleaşi tehnologii vor fi funcţionale şi pentru aerogara din Suceava, începând cu luna octombrie 2020.

Controale mai dure pe Aeroportul Otopeni

Și aeroportul Henri Coandă va beneficia de astfel de echipamente. Acolo, la sfârșitul anului, controlul bagajelor se va realiza cu echipamente extrem de performante, marca Smiths Detection, care vor scana obiectele pasagerilor cu două unghiuri de vizualizare şi vor detecta urmele de substanţe explozive.

Totodată, pentru asigurarea securităţii pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, UTI Facility Administration implementează un proiect de securitate care presupune şi instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de cală conform celor mai noi standarde aeronautice, iar contractul va fi finalizat la sfârşitul anului în curs.

Sistemele de detecţie a substanţelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi şi alarma personalul care asigură securitatea în aeroporturi despre prezenţa unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziţia sau orientarea încărcăturii periculoase.

Conform reglementărilor aeronautice, toate sistemele EDS pentru scanarea bagajelor de cală trebuie să corespundă standardului 3, iar cele pentru controlul bagajelor de mână care conţin computere portabile, aparate electrice de mari dimensiuni, precum şi lichide, aerosoli şi geluri trebuie să respecte cel puţin standardul C3″, menţionează compania.

Share: