Servicii de mentenanță

Planuri de mentenanță, actualizare și suport

PC SOFT WEB
SIGUR

100*LEI / lunar

Mentenanță
✔ Actualizări software
Administrare email
✔ Securitate
✔ Backup lunar
Restaurare
Devirusare
Rapoarte
Monitorizare

Actualizări website
Creare / modificări de conținut

Tichete de suport (2)
✔ Email
✔ Telefonic
Deplasări on-site

PC SOFT WEB
PLUS

200*LEI / lunar

Mentenanță
✔ Actualizări software
✔ Administrare email
✔ Securitate
✔ Backup săptămânal
✔ Restaurare
Devirusare
Rapoarte
Monitorizare

Actualizări website (3)
✔ Creare / modificări de conținut

Tichete de suport (5)
✔ Email
✔ Telefonic
Deplasări on-site

PC SOFT WEB
BUSINESS

400*LEI / lunar

Mentenanță
✔ Actualizări software
✔ Administrare email
✔ Securitate
✔ Backup zilnic
✔ Restaurare
✔ Devirusare
✔ Rapoarte
Monitorizare

Actualizări website (8)
✔ Creare / modificări de conținut

Tichete de suport (10)
✔ Email
✔ Telefonic
Deplasări on-site

PC SOFT WEB
PREMIUM

800*LEI / lunar

Mentenanță
✔ Actualizări software
✔ Administrare email
✔ Securitate
✔ Backup zilnic
✔ Restaurare
✔ Devirusare
✔ Rapoarte
Monitorizare

Actualizări website (20)
✔ Creare / modificări de conținut

Tichete de suport (20)
✔ Email
✔ Telefonic
Deplasări on-site

30%


*REDUCERI
Cum vă calificați la oferta redusă?

✔ A. Făcând plata în avans pe 12 luni

✔ B. Dacă aveți site făcut de noi

Vezi mai jos costul pachetelor reduse:

PACHET SIGUR PLUS BUSINESS PREMIUM
COST NORMAL 100 LEI 200 LEI 400 LEI 800 LEI
COST A sau B (-20%) 80 LEI 160 LEI 320 LEI 640 LEI
COST A + B (-30%)  70 LEI 140 LEI 140 LEI 560 LEI

*Toate taxele sunt incluse

Informații adiționale despre abonamente

  • Dacă aveți nevoie de peste 6 ore de suport, mai multe situri, mai multe modificări de făcut, mai multe abonamente pe care le doriți, atunci se poate discuta despre un abonament comun personalizat (PC Soft Custom)
  • Pentru mentenanță
    • Costul pe oră din abonament pentru abonați este de maxim 50 lei
    • Costul pe ora fără abonament este 100 lei
  • Intervenția se face în zilele lucrătoare (L-V 9:00 – 17:00) la maxim 48 ore de la primirea sesizării pe email.
  • Abonamentele lunare se achită în avans

Mentenanță - Explicații

Se fac pentru platforma CMS și componentele software (piese/module software sau plugins în engleză).

Platforma CMS (Content Management System) pe care este sau va fi creat website-ul dumneavoastră este îmbunătățită încontinuu de către dezvoltatorii săi, iar administratorul website-ului trebuie să se asigure întotdeauna că rulează ultima versiune, adică să facă imediat actualizarea când observă că a apărut o versiune nouă.

Pe lângă sistemul de bază anumite componente numite plugin-uri care sunt făcute de diverși dezvoltatori. Pe măsură ce timpul trece, acești dezvoltatori adaugă noi funcționalități, corectează probleme de securitate sau actualizează softurile pentru a ține pasul cu actualizările software-ului de bază așa că și aceste update este esențial.

Aceste actualizări trebuie făcute de specialiști deoarece aplicarea lor incorectă poate duce la pierderi de conținut sau chiar la blocarea totală a sitului.

Dacă nu sunt făcute actualizările, sistemul se poate virusa, rezultând efecte nedorite precum redirecționarea către situri concurente, situri pentru adulți, spionaj, furturi de date, furturi de produse, etc. Totodată, un sistem virusat va putea trimite emailuri false, facilitând acțiuni ilegale în numele dumneavoastră (folosind adresa de email oficială). Prin urmare, un site virusat vă poate discredita total afacerea, iar administrarea, chiar dacă nu este vizibilă în front-end (fața sitului) joacă un rol esențial în prevenirea multor probleme potențiale.

Toate abonamentele PC Soft existente au actualizările incluse, fiind o cerință esențială pentru bună funcționare a sitului.

Printr-o simpla cerere către serviciul de suport (la adresa de email suport@pcsoft.ro) vă putem crea sau modifica conturile de email. Formatul de email recomandat este prenume.nume@domeniultau.ro Pentru abonați vom trimite instrucțiuni de instalare a contului de email pe PC, modul de accesare webmail și chiar recomandări de instalare a contului de email pe telefonul mobil Android/IOS/ Windows (prin intermediul unei aplicații gratuite)

Serverele trebuie verificate periodic contra virușilor. Un site ar putea să fie virusat fără ca dumneavoastră să știți. Virusul poate redirecționa clienții către alte website-uri sau poate trimite emailuri clienților în numele dumneavoastră așa că este securitatea serverului este esențială.

Facem conturi potrivite pentru fiecare rol în parte. Alocând drepturi suplimentare fără rost măriți riscurile de avariere sau contaminare cu viruși. Rolul de administrator este cel mai înalt dar necesită și maximul de responsabilitate.

Backup-ul este copia de rezervă a site-ului. E bine să se facă cât mai des, mai ales înainte de operațiuni riscante precum actualizarea software. De asemenea, după ce facem modificări este bine să le salvăm și sub forma unui backup. Desigur că backup-ul trebuie să conțină atât fișierele cât și baza de date, lipsa unei componente va duce la imposibilitatea recuperării datelor. Avem cea mai sigură soluție, backup-ul în cloud!

Dacă avem un backup valid vă putem recupera până la 100% din informațiile de pe site. Operația este uneori mai complexă și poate dura de la 30 minute până la mai multe ore (în funcție de complexitate și dimensiunea website-ului). Restaurarea este făcută gratuit la toate tipurile de abonamente de mentenanță PC Soft.

Devirusarea este cea mai complexă operație. Virușii se ascund foarte bine în fișiere și sunt extrem de greu de detectat. Pe lângă imaginea proastă pe care o capătă proprietarul sitului, în unele cazuri pierderile ajung să fie mult mai mari. Magazinele online pot suferi furturi de produse, clienții pot fi păcăliți în numele magazinului și multe altele. Chiar dacă există backup, acesta poate fi la rândul său virusat iar dacă identificăm un backup nevirusat acesta poate fi mult prea vechi și vor fi pierdute multe din datele introduse. Multe site-uri nu pot fi devirusate așa că se reface site-ul de la zero, prevenția și securitatea joacă un esențial.  Cauzele principale ale virusării pot fi: lipsa actualizărilor, parole slabe, mesajele hoax (în care utilizatorul dă de bună voie parola), calculatoarele virusate.

Atenție, nu primim site-uri virusate sub acest abonament. Mai întâi se vor devirusa (contracost) și mai apoi pot intra sub protecția unui abonament cu devirusare gratuită)

Pentru a verifica performanța și evoluția unui website trebuie să cunoaștem statisticile referitoare la vizitatori, sursele de trafic, dispozitivele cu care ne accesează site-ul, cuvintele cheie cu care ne-au găsit și alți parametri. Cunoscând aceste date verificăm impactul modificărilor asupra vizitatorilor având ca și obiectiv creșterea numărului de persoane care ne accesează site-ul, mărirea timpului petrecut pe site, vizitarea unui număr mai mare de pagini, vânzări, etc.

Nu trebuie să verificați în fiecare zi dacă merge situl, există servicii speciale care vă transmit notificări în timp real când serverul nu este funcțional. Chiar dacă de multe ori furnizorii de găzduire web promit disponibilitate 99.99%, foarte des nu este așa. Riscați să vă creați imagine proastă având situl nefuncțional. Serviciul de monitorizare vă va înștiința pentru a putea lua măsuri. Cu acest serviciu, în mod automat, din 15 în 15 minute se va verifica disponibilitatea site-ului.