noua-aplicatie-fb,-experimentul-cu-care-„fura”-de-la-altii
februarie 16, 2020 Diverse 0 Comments

Noua aplicație Fb, experimentul cu care „fură” de la alții

Fb a lansat o nouă aplicație despre care nu prea a spus mare lucru. Ar fi vorba de un experiment, dar pare, mai degrabă, o clonă a ceea ce găsești deja.

Fb pare că are un obiectiv clar de ceva ani încoace. Vrea să se asigure că găsești tot ce vrei în rețeaua sa de socializare sau în platformele pe care le deține. Așa au apărut, pe lângă rețeaua de socializare clasică, various aplicații integrate – de la căutarea de joburi până la o zonă de tip market, unde poți să vinzi și să cumperi ce vrei.

Recent, anunța lansarea aplicației de dating și-n Europa, dar planurile i-au fost date peste cap de autoritățile irlandeze. Ca lumea să uite, probabil, lansarea ratată, Fb a simțit nevoia să vină cu altceva.

Se numește Hobbi, o aplicație ce a fost lansată sub forma unui experiment. Și care seamănă teribil de tare cu ce are Pinterest.

Ce face Hobbi, noua aplicație de la Fb

Pe scurt, Hobbi e o aplicație care îți permite să-ți salvezi pozele, proiectele sau activitățile de care ești interesat. Seamănă extrem de tare cu Pinterest și, la fel ca acea platformă, Hobbi se axează pe various zone precum gătitul, life-style și decorațiuni de casă. De asemenea, mizează și pe proiecte pe care ți le construiești singur.

Mai mult, poți să-ți organizezi pozele în various colecții. Din nou, un view popularizat de Pinterest.

Mulți spun că, de fapt, n-ar trebui să te mire că Fb „se inspiră” puternic de la alții atunci când vine cu astfel de idei. A mai făcut-o și-n trecut, când a copiat concepte și idei și a venit cu aplicații croite parcă după cele pe care le aveau rivalii. Funcția de Stories, de exemplu, pe care o găsești acum și pe Fb și pe Instagram e creația Snapchat.

De asemenea, filtrele alea de realitate augmentată. Luate tot de la Snapchat.  Aplicația integrată de dating, care e deocamdată doar în Statele Unite, e gândită, evident, să rivalizeze cu Tinder, iar zona de market cu alte location-uri de comerț on-line.

Un reprezentant al Pinterest nu s-a ferit să comenteze faptul că aplicația Hobbi seamănă destul de mult cu ceea ce oferă platforma. A insistat, însă, că Hobbi nu oferă deocamdată funcțiile cu care s-a făcut cunoscută Pinterest – cum ar fi funcția de recomandări.

Cei de la Fb n-au oferit deocamdată detalii despre noua aplicație. Nu se știe nici măcar în ce țări va fi implementată. La ora actuală, nu e funcțională nici măcar în Statele Unite.

Share: