mesaj-de-la-guvern-in-plina-pandemie:-ce-sa-nu-faci-pe-whatsapp-si-facebook
martie 12, 2020 Diverse 0 Comments

Mesaj de la Guvern în plină pandemie: ce să nu faci pe WhatsApp și Facebook

Suntem în plină pandemie de coronavirus, iar informațiile de pe web nu-s toate de luat în seamă. Guvernul a transmis un mesaj particular în acest sens.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, iar asta înseamnă că toată planeta e considerată acum o așa-numită zonă roșie. Un astfel de anunț le permite Guvernelor, între altele, să ia măsurile necesare și să redistribuie fonduri pentru a combare răspândirea virusului.

E bine de știut că, în această perioadă, trebuie să te informezi doar din surse sigure și să nu crezi tot ce vezi pe web. E motivul pentru care Guvernul României a transmis un mesaj clar în acest sens.

Iar mesajul are legătură cu ce primești pe WhatsApp și pe Facebook.

„Pandemia” de pe Facebook și WhatsApp, mesaj de la Guvern

Guvernul României îndeamnă la light și-ți transmite să te informezi doar din surse sigure. Astfel, nu trebuie să crezi nicio informație preluată de pe Facebook și WhatsApp, mai ales mesajele care-ți cer să trimiți mai departe.

„Acesta este singurul mesaj pe care trebuie să-l trimiți mai departe în această perioadă”, se arată în clipul realizat de Guvernul României.

„Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp. Mai ales știri ce conțin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus”, se mai arată în clipul postat de Guvernul României pe Facebook.  Guvernul îi îndeamnă pe cetîțeni să fie atenți inclusiv la „greșelile gramaticale” sau la îndemnurile de tipul „dă mai departe”, care pot însoți informațiile publicate pe rețelele de socializare.

„Informează-te doar din surse oficiale”, este concluzia mesajului postat de Executiv.

Avertismentul e în linie cu ceea ce transmit toți oficialii la acest 2nd. Populația trebuie să rămână calmă, să nu ia cu asalt magazinele în căutare de provizii și să facă tot posibilul pentru a nu pune-n pericol sănătatea apropiaților.

Astfel, dacă știi că ai sosit din străinătate, ar fi bine să declari acest lucru cât mai repede.

Share: