mare-atentie-de-unde-cumperi-on-line:-cum-te-lasa-hackerii-fara-bani
februarie 9, 2020 Diverse 0 Comments

Mare atenție de unde cumperi on-line: cum te lasă hackerii fără bani

FBI avertizează în legătură cu o nouă metodă a hackerilor care te lasă fără bani. Mare atenție de unde cumperi on-line.

FBI a transmis un avertisment extrem de grav referitor la o nouă metodă a hackerilor. De această dată, e vorba de o metodă prin care atacatorii cibernetici ajung în posesia datelor personale și cele de pe card. Totul se întâmplă atunci când primești on-line.

De fapt, hackerii se îndreaptă către serverele companiilor, acolo unde tu-ți înreistrezi datele de card atunci când cumperi on-line. Printre marile companii vizate de atac se numără Macy’s, British Airways, Puma și Ticketmaster.

Există câteva sfaturi pe care, dacă le urmezi, nu ajungi victimă.

Ce-ți recomandă FBI când plătești on-line

Astfel de atacuri cibernetice s-au înmulțit de vreme ce cumpărăturile on-line sunt preferate de mai mulți oameni. În ultimii doi ani, de exemplu, au fost furate datele de pe milioane de carduri folosite la comerț on-line.

Și nu e singurul mediu în care atacă hackerii, pentru că vizate sunt și benzinăriile unde plătești cu cardul, dar și bancomatele.

Ultima metodă prin care infractorii cibernetici te lasă fără bani pe card se numește Magecart și e una de tip e-skimming. Poate fi efectuată în multe moduri, dar cel mai des atac vizează notify space-urile comercianților. Și totul se întâmplă fără ca tu să sesizezi ceva în neregulă.

Dispute-ul care a fost spart de hackeri arată proper la fel și singurii care pot previne acest lucru sunt administratorii săi. FBI a descoperit mai multe vulnerabilități la mai multe space-uri, inclusiv cele pe care ți le-am menționat mai sus. Deocamdată, însă, nu a fost făcut public numărul clienților cărora li s-au furat datele personale.

Agenții FBI recomandă verificarea permanentă a finanțelor de pe card și, în cazul unei activități suspecte, trebuie notificată imediat banca.

Share: