google-te-ajuta-sa-ti-pacalesti-creierul-sa-stai-mai-putin-pe-telefon
ianuarie 22, 2020 Diverse 0 Comments

Google te ajută să-ți păcălești creierul să stai mai puțin pe telefon

Google vine cu noi modalități prin care vrea să-i ajute pe utiliatori să petreacă mai puțin timp în fața ecranului telefonului.

Pentru asta, compania propune trei metode care să te ajute să nu mai pierzi timp degeaba și să folosești mai puțin telefonul, doar pentru lucrurile esențiale. Vine cu trei noi aplicații care fac parte din proiectul său mai amplu, numit Digital Wellbeing.

Cea mai inedită dintre ele se numește Enevlope și implică un pic mai mult efort decât descărcarea unei aplicații din Play Retailer. După ce o instalezi pe telefon, vei fi nevoit să descarci și un șablon din care urmează să-ți confecționezi propriul plic de hârtie. Vei deschide apoi aplicația Google și vei așeza telefonul în plic, pe care îl vei sigila complet. Ca rezultat, vei mai putea să-ți folosești telefonul doar pentru a efectua apeluri sau a vedea cât e ceasul.

Pentru că telefonul tău este într-o husă sigilată, vei fi nevoit să rupi plicul și să confecționezi unul de fiecare dată când vrei să-l introduci înapoi. Astfel, vei fi mai puțin tentat să scoți telefonul și să dai scroll de fiecare dată când te plictisești.

Pentru moment, nu există un șablon decât pentru modelul de telefon Pixel 3A.

Poți vedea în acest videoclip cum funcționează totul:

Google te ajută să petreci mai puțin timp pe telefon

Compania are o inițiativă mai amplă prin care încearcă să-i ajute pe utilizatori să reducă timpul pe care îl pierd în mod inutil în fața ecranului telefonului. A lansat deja șase aplicații în acest sens, despre care poți citi mai multe aici.

Acum, pe lângă acestea șase, mai vine cu încă trei experimente menite să-i ajute pe utilizatori. Pe lângă Envelope, explicat mai sus, Google mai lansează două aplicații: Process Bubbles și Screen camouflage Stopwatch.

Dacă instalezi Process Bubbles, de fiecare dată când îți vei debloca telefonul, pe ecran va apărea o bulă, cu o dimensiune raportată al timpul pe care îl petreci pe telefon. Ecranul tău va arăta cam așa:

google activity bubbles

De cealaltă parte, Screen camouflage Stopwatch măsoară cât timp petreci în fiecare zi pe telefon și-ți arată cifra pe ecran. De fiecare dată când deblochezi telefonul, cronometrul își continuă măsurătoarea. Va arăta cam așa:

google screen stopwatch

Toți acești stimuli vizuali îți vor face creierul să se simtă vinovat dacă petrece prea mult timp pe telefon și te va face să încerci să-l mai lași din când în când.

Share: