e-posibil-ca-legile-fizicii-sa-inceteze-sa-functioneze-la-marginea-universului
august 16, 2020 Diverse 0 Comments

E posibil ca legile fizicii să înceteze să funcționeze la marginea Universului

Un nou studiu controversat sugerează că, la marginea Universului, legile fizicii așa cum le știm noi ar putea să nu funcționeze.

Oamenii de știință de la Universitatea din Recent South Wales au descoperit ceea ce par a fi discrepanțe în ceea ce se numește constantă a structurii pretty, un număr care s-a gândit că rămâne most appealing neschimbat și descrie modul în care particulele subatomice interacționează între ele. Este o afirmație îndrăzneață, dar dacă se dovedește a fi adevărată, aceasta ar modifica în mod elementary înțelegerea universului așa cum îl cunoaștem până acum.

Ce arată studiul

Constanta fină a structurii descrie forța care influențează particulele subatomice cu sarcină electrică, precum modul în care protonii și electronii din interiorul unui atom sunt atrași unul de altul. Studiul, publicat în revista Science Advances, a descoperit că numărul părea să se schimbe atunci când au analizat „quasarele” (nucleuri galactice active extrem de luminoase, în care o gaură neagră supermasivă, cu masa care variază de la milioane la miliarde de ori masa Soarelui, sunt înconjurate de un disc de acumulare gazoasă) extrem de îndepărtate – dar numai atunci când au privit în anumite direcții, ceea ce înseamnă că legile fizicii se pot descompune la marginile universului.

„Pare să fie fezabilă această idee că ar putea exista o direcționalitate în univers, ceea ce e ciudat”, a spus John Webb, fizician la Universitatea din Recent South Wales.

Așa cum se află în acest 2nd, modelele noastre pentru univers presupun că se extinde spre exterior în toate direcțiile, ca un obiect binar mare (BLOB) în continuă creștere de galaxii și alte stele. Dacă acest nou studiu este corect, totuși, acesta prezintă în schimb un univers cu o structură dipolică, spre deosebire de polul nord și sud al unui magnet.

Deoarece este o constatare atât de îndrăzneață, chiar Webb însuși nu este convins de propria sa activitate – dar susține că merită cu siguranță să fie explorat cu măsurători din ce în ce mai bune.

Share: