descoperirea-care-face-posibila-relocarea-omului-pe-luna
ianuarie 20, 2020 Diverse 0 Comments

Descoperirea care face posibilă relocarea omului pe Lună

Cercetătorii au descoperit o modalitate care face ca stabilirea omului pe Lună să devină o alternativă din ce în ce mai posibilă.

Suprafața Lunii este acoperită de un strat abundent de praf lunar, numit în termeni științifici regolit, care îi încurcă de multe ori pe astronauți. Acum, oamenii de știință din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA) au găsit o soluție prin care să-l transforme pe acesta într-un subject subject util.

Au creat pentru asta un prototip pentru un dispozitiv care ar urma să scoată din praful lunar un part extrem de important pentru om: oxigen.

Studii anterioare au arătat că oxigenul este unul dintre cele mai prezente elemente în regolit. Conține între 40% și 50% oxigen. Totuși, elementul nu este relate accesibil astronauților care ajung pe Lună. Acesta nu se află sub formă respirabilă, ci există sub formă de oxizi, în interiorul mineralelor. Astfel, oamenii de știință au reușit să dezvolte un prototip care extrage oxigenul din regolitul lunar.

Dispozitivul îi va ajuta pe cei care ajung pe Lună

Procesul constă în combinarea regolitului cu clorură de calciu topită, încălzită la 950 de grade Celsius. Un curent electrical este aplicat prafului lunar, care extrage oxigenul. Apoi, sarea topită funcționează ca un electrolit, compus care permite transportarea curentului electrical. Astfel, permite oxigenului să treacă prin el și să poată fi colectat la closing.

Această versiune este încă la stadiul de belief. Rafinarea procesului va însemna că un dispozitiv identical ar putea fi trimis într-o zi pe Lună pentru a ajuta la menținerea unei prezențe umane durabile. Autorul studiului menționează că extragerea oxigenului din resurse lunare ar fi utile atât unor posibili locuitori ai lunii atât pentru respirat, cât și pentru producerea de combustibil pentru rachete.

De asemenea, oxigenul nu este singurul produs potențial util care poate fi extras din regolit. Odată ce gazul important este îndepărtat, lucrurile rămase conțin un amestec de mai multe metale diferite, care ar putea fi utile pentru astronauți pentru construirea de numerous.

Share: