de-unde-vin-numele-pentru-modelele-tesla:-gluma-la-care-elon-musk-lucreaza-de-10-ani
ianuarie 31, 2020 Diverse 0 Comments

De unde vin numele pentru modelele Tesla: gluma la care Elon Musk lucrează de 10 ani

Dacă te-ai întrebat vreodată de la ce vin numele Tesla Mannequin X, Y, S și 3, acum ai ocazia să afli răspunsul, care e mai amuzant decât te-ai aștepta.

Ultima mașină din această serie, Mannequin Y, completează o glumă la care Elon Musk, CEO-ul companiei, lucrează încă de la lansarea primului model, în 2010.

Numele mașinilor par a fi alese la întâmplare, fără nicio logică. De exemplu, dacă există o Tesla Mannequin 3, ar fi fashioned să fi existat înainte și un Mannequin 1 și un Mannequin 2, nu? Ei bine, în spate, logica există, iar „responsabilul” este însuși Elon Musk.

Odată cu lansarea celei din urmă, compania produse acum un Mannequin S, Mannequin 3, Mannequin X și un Mannequin Y. În această ordine, numele mașinilor devin S3XY.

Inițial, planul era să se ajungă la secvența de litere SEXY, însă compania n-a putut să folosească numele de Mannequin E. Acest lucru se datorează companiei Ford, care deține drepturile pentru acest nume. Compania lui Musk a fost nevoită să renunța la nume după ce Ford a amenințat că o va da în judecată.

Denumirile mașinilor Tesla nu sunt ce te-ai fi așteptat să fie

Ideea este una veche, însă mulți nu știu originea numelor mașinilor. Mai ales pentru că nu te-ai aștepta de la asta de la un producător serios de mașini.

Elon Musk însuși a dat detalii despre povestea din spatele numelui în cadrul unei întâlniri anuale cu acționarii din California. CEO-ul menționa că ideea i-a venit după lansarea Modelelor S și X, atunci când un prieten l-a întrebat cum vor numi ce-a de-a treia mașină. „Ei bine, avem deja S și X, așa că am putea la fel de bine s-o numim E. Și așa a cam rămas”, a spus miliardarul.

După lansarea Tesla Mannequin Y, CEO-ul companiei a făcut o postare pe Twitter în stilul său caracteristic:

Share: