„cum-supravietuiesti-unui-virus-mortal”.-proiect-foto-exceptional-despre-coronavirus
februarie 27, 2020 Diverse 0 Comments

„Cum supraviețuiești unui virus mortal”. Proiect foto excepțional despre coronavirus

Un fotograf a publicat un proiect excepțional. El ironizează isteria provocată de epidemii ca cea cu coronavirus. A înlocuit măștile chirurgicale cu diverse obiecte casnice. Și i-au ieșit niște imagini excepțional de puternice.

Max Siedentopf a încercat prin proiectul său să ironizeze isteria produsă de momente ca epidemia de coronavirus. În 2020, vorbim de acest virus. În 2021 e posibil să fie altul și tot așa. În fiecare an însă virusul gripal e încă acolo și proiectul lui stă în picioare.

Siedentopf a folosit obiecte casnice banale pentru ironiile la adresa isteriei produsă de coronavirus. Un bărbat poartă ca mască de protecție un borcan de Nutella, o femeie poartă o frunză de varză, iar altcineva are pe față un adidas.

Proiect fotografic Italia coronavirus

Proiect fotografic Italia coronavirus

Proiect fotografic Italia coronavirus

De ce ironizează acest fotograf epidemia de coronavirus?

Ce-a vrut Siedentopf să facă e să arate că oamenii, oricât de mult ar intra în panică, tind să ignore că n-au înțeles aproape nimic. În cazul de față, dezinformarea despre epidemia de coronavirus e la cote oribil de ridicate. Proiectul său rezumă ideea conform căreia masele nu mai apelează la rațiune, ci doar fac lucruri din intuition și teamă.

Așa cum vedem la început de 2020, epidemia de coronavirus îi face pe oameni să adopte atitudini total inutile și să se ducă fast către panică.

Proiect fotografic Italia coronavirus

Proiect fotografic Italia coronavirus

Reacțiile la adresa proiectului lui Siedentopf nu au fost nici pe departe prea pozitive. Oamenii s-au supărat că el ironizează un astfel de 2nd. Ce face el însă nu-i să trateze în bătaje de joc o problemă – coronavirus -, ci să arate comportamentele oamenilor care nu duc la nimic eficient.

Între timp, în România avem primul caz de coronavirus. Pacientul a ajuns la „Matei Balș” și urmează o perioadă de aproape două săptămâni către recuperare. În Europa, Italia a fost cel mai puternic lovită de această epidemie. La nivel world, China încă are cele mai multe cazuri.

Share: