cum-se-feresc-chinezii-de-vecinii-care-ar-putea-fi-afectati-de-coronavirus
februarie 6, 2020 Diverse 0 Comments

Cum se feresc chinezii de vecinii care ar putea fi afectați de coronavirus

Cetățenii chinezi se folosesc de platforme on-line care arată zonele infectate cu coronavirus ca să încerce să-și protejeze sănătatea.

Platformele on-line care arată în timp exact unde se află persoanele infectate cu noul virus sunt foarte populare printre chinezi. Acestea preiau informații oficiale legate de cartierele în care se află cazuri confirmate de infecții și creează hărți are dwelling pentru ca utilizatorii să știe cât de aproape sunt de zonele infectate.

Creatorii acestora sunt QuantUrban, o compania de files mapping și de un developer de mini-programe pentru rețeaua socială chineză WeChat. Programul de pe platformă se numește Epidemic Topic și acoperă doar orașele din sudul Chinei,  Shenzhen și Guangzhou. Totuși, harta pentru coronavirus creată de cei de la QuantUrban acoperă alte nouă orașe din provincie. Dintre toate marile orașe ale Chinei, cel mai afectat este Shenzen: există 245 de cazuri confirmate.

Evident, nu există nicio garanție că urmărirea hărților on-line îi va proteja pe cetățeni de infectarea cu coronavirusul. Cazurile neconfirmate nu sunt semnalate pe platformă, ceea ce înseamnă că locuitorii Chinei pot ajunge în zone infectate, deși acestea nu sunt evidențiate ca atare pe hartă. Totuși, avantajul e că pot evita zonele în care se știe 100% că există victime infectate cu virusul, pentru a evita contaminarea.

Tehnologia ajută chinezii să evite infecțiile cu coronavirus

„Am vrut să adnotăm informațiile de pe hartă, astfel încât publicul să poată vedea mai bine modul în care locurile epidemice sunt distribuite, într-un mod mai intuitiv, și, de asemenea, să le reamintim tuturor să aibă o protecție adecvată”, a spus Yuan Xiaohui, co-fondatorul și CEO-ul QuantUrban.

Situația în statul chinez este una gravă. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) supraveghează lucrurile. Potrivit unui raport din 4 februarie, în china există aproape 20.500 de victime infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 425 de persoane au murit, iar aproape 2800 se află în see gravă.

Share: