cum-pot-contribui-soarecii-in-lupta-contra-deep-counterfeit-urilor
august 12, 2019 Diverse 0 Comments

Cum pot contribui șoarecii în lupta contra deep counterfeit-urilor

Cea mai nouă armă pe care cercetătorii și-au dat seama că o pot folosi împotriva tehnologiei deep counterfeit este una destul de neobișnuită.

Tehnologia deep counterfeit este una destul de îngrijorătoare, mai ales dacă te gândești la modalitățile prin care poate fi folosită în scopuri negative. În esență, acestea sunt imagini ale unor persoane celebre prelucrate cu ajutorul machine finding out pentru a părea reale. Astfel, poți face o persoană să spună ce vrei tu, iar imaginile să pară suficient de reale pentru a-i păcăli pe ceilalți.

Problema ar putea fi una majoră, mai ales pentru că e destul de ușor să pici în plasă pe records superhighway, iar această tehnologie sofisticată face totul și mai ușor pentru cei rău-intenționați.

Cum sunt antrenați șoarecii pentru lupta contra deep counterfeit-urilor

Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiință din cadrul University of Oregon încearcă să antreneze șoareci pentru a detecta iregularitățile din vorbire. Astfel, ar putea ajuta platforme precum Fb sau YouTube să detecteze deep counterfeit-uri înainte ca acestea să apuce să se răspândească în mediul on-line.

În acest scop, oamenii de știință au antrenat șoarecii să identifice diferența dintre sunetele pe care oamenii le scot la pronunțarea cuvintelor. Așadar, pentru că șoarecii sunt capabili să înțeleagă acest fenomen complex de categorisire a diferitelor sunete din vorbire, e foarte probabil să poată fi antrenați să facă diferența între un discurs real și unul counterfeit.

În experimentul cercetătorilor de la University of Oregon, șoarecii au reușit să identifice sunetele corecte în 80% din cazuri.

Există și alte metode prin care un deep counterfeit poate fi detectat. Acestea se bazează pe algoritmi care identifică mișcări ale capului sau inconsistențe în ceea ce privește lumina. Totuși, aceste tehnici se bazează pe greșelile celor care creează deep counterfeit-urile. Astfel, folosirea acestora în combinație cu ajutorul șoarecilor ar putea fi soluția ideală.

Share: