compania-care-promite-ca-livreaza-cumparaturi-in-doar-15-minute
ianuarie 28, 2020 Diverse 0 Comments

Compania care promite că livrează cumpărături în doar 15 minute

Serviciile de livrare mâncare sau cumpărături au devenit firești. Bătaia acum e pe livrare în timp cât mai mic. Și o companie se duce până la capăt: promite că ai cumpărături în 15 minute.

De la Uber la Glovo, de la Bringo la alte servicii similare, sunt o mulțime de opțiuni ca să-ți fie livrate cumpărăturile acasă. Sau mâncarea. Până și fondatorul Uber a intrat în piața asta și mizează pe restaurante care doar livrează mâncare. Yandex, „Google de Rusia”, are un thought și mai îndrăzneț. Vrea să livreze cumpărături în mai puțin de 15 minute.

Lavka e serviciul prin care Yandex vrea să se remarce pe piața de livrare cumpărături. Vrea să facă asta printr-un sistem de mini-depozite și livrare pe bicicletă. Prin mini-depozite vrea să aibă acces la aproape 2.000 de produse la care curierii să aibă acces snappily.

Yandex e aproape ca Google, dar în Rusia

Yandex e cel mai activ jucător pe piața digitală și nu numai pe piața din Rusia. Și s-a extins, pas cu pas, în alte țări, cum ar fi prin serviciul de transport Yango chiar și în România. În ceea ce privește serviciul Lavka, șeful acestei divizii Yandex susține că a observat o problemă pe care ei o abordează: magazinele livrează prea lent.

„Noi ne-am concentrat pe rețeaua de mini-depozite și să livrăm foarte snappily”, a explicat Maxim Firsov, șeful Lavka.

Yandex a debutat în afacerea livrării de cumpărături în 2019. E o piață estimată să crească până la 2,9 miliarde de dolari până în 2023. Deocamdată, sunt doi mari jucători, dar soluția livrărilor rapide poate fi o rețetă pentru succes și în alte țări.

Până la finalul lui 2019, Yandex avea pentru serviciul Lavka aproape 50 de depozite. Până la final de 2020 plănuiește să aibă 200 în Moscova. Următoarea țintă este Sankt Petersburg. Ca întindere, un astfel de depozit are aproximativ 150 de metri pătrați (cam cât un magazin de cartier).

Share: