clipul-suprarealist-care-il-celebreaza-pe-bob-marley:-ar-fi-implinit-75-de-ani
februarie 9, 2020 Diverse 0 Comments

Clipul suprarealist care îl celebrează pe Bob Marley: ar fi împlinit 75 de ani

Bob Marley este unul dintre cei mai influenți artiști din toate timpurile. Dacă ar mai fi fost în viață, ar fi împlinit 75 de ani în această săptămână.

Pentru a celebra opera artistului și filozofia sa de viață, în urmă cu câteva zile, a apărut pe web videoclipul pentru piesa Redemption Tune. Este vorba de o animație suprarealistă care atrage atenția asupra faptului că, pe 6 februarie 2020, se împlinesc 75 de ani de la nașterea lui Bob Marley. 

La scurt timp după publicare, clipul a devenit viral, iar fanii și-au manifestat entuziasmul pentru calitatea spectaculoasă a animației. În prima zi a înregistrat peste 100.000 de vizualizări, dar la momentul redactării acestui materials se laudă cu 250.000.

Clipul publicat pe canalul oficial al lui Bob Marley este un efort comun din partea mai multor entități. Familia Marley, Standard Tune și Island Data au marcat cu această ocazie și patru decenii de la lansarea piesei „Redemption music”, în interpretarea lui Bob Marley & the Wailers.

De realizarea animației efective s-au ocupat doi francezi, Octave Marsal și Theo De Gueltzl. Deoarece rezultatul este un colaj al unor desene reale, este crucial de reținut că în spatele acestui clip se află aproximativ 3000 de desene originale cu scopul unic de a reda în structure video mesajul cântecului.

„De la istoria sclaviei, la Jamaica, rastafari, mărturiile profeților, de la HaileSelassie I-ul, la Marcus Garvey sau Malcolm X, trecând prin referințe legate de viața lui Bob, purtăm spectatorii într-o călătorie prin intermediul alegoriilor și imaginilor”, povestesc artiștii într-o declarație dată publicității.

În forma ei originală, piesa a fost lansată în 1980, fiind inclusă pe ultimul album al artistului, Uprising. Bob Marley a murit un an mai târziu, în 1981, când avea 36 de ani. Fiii lui Marley, Ziggy și Stephen vor comemora cei 75 de ani împliniți de la nașterea tatălui lor la festivalul BeachLife Festival, programat la Redondo Seaside în California între 1 și 3 mai.

Share: