cea-mai-creativa-solutie-de-distantare-sociala-in-scoli:-solutia-care-ar-trebui-adoptata-si-la-noi
august 18, 2020 Diverse 0 Comments

Cea mai creativă soluție de distanțare socială în școli: soluția care ar trebui adoptată și la noi

Cu sau fără voia părinților din diferite colțuri ale lumii, noul an școlar va începe în curând. În acest context, profesorii și învățătoarele caută soluții pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe elevi.

În timp ce autoritățile de la București bâjbâie când vine vorba de noul an școlar și au aruncat în eter mai multe scenarii legate de modul în care se va desfășura activitatea, lucrurile peste ocean sunt un pic mai clare. O educatoare din Texas a găsit o soluție cât se poate de creativă pentru a-și proteja copii, fără ca aceștia să poarte mască de protecție. Din păcate, la fel ca în România, purtarea măștii este un subiect foarte sensibil în Statele Unite ale Americii.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, educatoarea a construit bănci în formă de tractoare, pentru a-i primi pe copii la toamnă, conform Mediafax. Imaginea cu sala de clasă a devenit virală pe web și, în mai puțin de o zi, a fost distribuită de aproximativ 20.000 de ori, oferind inspirație multor educatoare și învățătoare ca interacționează cu elevi mai mici.

Inițiativa îi aparține lui Jennifer Pierson. Pe lângă implementarea măsurilor de distanțare socială date de amplasamentul băncilor, ea a personaliza fiecare masă de curs în parte. După cum se poate vedea mai sus, arată precum niște tractorașe.

Deși conștientizează că situația actuală este una foarte dificilă, mai ales pentru micuții speriați, ea a făcut tot posibilul pentru a relaxa atmosfera în sala de clasă, respectând, în același timp, recomandările autorităților. Parbrizele, de exemplu, protejează atât micuții din banca din față, cât și pe ea, în poziția de educatoare.

„Fără joacă. Măşti toată ziua. Distanţare mereu. Şcoala pare un loc înfricoşător, atunci când citeşti despre toate aceste măsuri pe care copiii sunt nevoiţi să le respecte anul acesta”, a comentat bloggerul de parenting Gail Hoffer-Loibl, în postarea care a adunat peste 11.000 de recognize-uri pe Fb.

Share: