cea-mai-ciudata-inventie-e-fix-ca-anul-2020:-pistolul-cu-masti-de-protectie
august 17, 2020 Diverse 0 Comments

Cea mai ciudată invenție e fix ca anul 2020: pistolul cu măști de protecție

Probabil te-ai săturat să le atragi atenția oamenilor care nu respectă legile în vigoare și intră în magazin sau în metrou fără mască.

Uneori, acțiunile stupide necesită soluții stupide, motiv pentru care creatorul Allen Pan a făcut o armă pentru a trage măști pe fețele oamenilor.

În prezent, lumea se luptă cu o pandemie, dar, în ciuda avertismentelor emise de oficialii din domeniul sănătății de pe tot globul, unii oameni încă refuză să poarte măști de protecție pe față. Pan a recunoscut că multe dintre aceste persoane se află în Statele Unite și, când a luat în considerare ce ar putea face pentru a încuraja utilizarea măștilor, a subliniat că videoclipurile educaționale nu funcționează tocmai OK.

Inventatorul a ales să facă un pistol care „împușcă cu măști, în loc de gloanțe

Pan a detaliat procesul de creare al pistolului său pe YouTube, explicând modul în care a fost gândit și testat, înainte de a ieși pe stradă să-l utilizeze. Pistolul funcționează, de fapt, surprinzător de bine în videoclipul Pan distribuit on-line, masca fiind catapultată spre față, se înfășoară pe spatele capului și se fixează peste nas și gură.

Deși ideea este genială, cei care protesteaza împotriva măștilor au lăsat de înțeles că sunt dispuși să lupte în continuare împotriva acestor reglementări, așa că, cu siguranță, vor exista unele reacții la acest dispozitiv.

Masca de care chiar aveam nevoie în această perioadă tocmai a fost creată

Inginerii MIT au conceput o mască de față accesibilă și reutilizabilă, la fel de eficientă ca o mască N95 (FFP2). IMASC este o mască de cauciuc, care acoperă nasul și gura, cu o punte pe nas și două curele elastice din nailon care se prind în jurul capului.

Designul modelului de acum este bazat pe dispozitivul respirator 3M 1860, un model de mască N95, care este utilizată în mod obișnuit în mediul scientific.

Share: