ce-autonomie-are-noua-dacia-electrica-spring-si-ce-ti-promite-renault-pe-noul-mannequin
martie 3, 2020 Diverse 0 Comments

Ce autonomie are noua Dacia electrică Spring și ce-ți promite Renault pe noul mannequin

Renault a prezentat primele imagini cu primul mannequin electric de la Dacia. Se numește Dacia Spring, iar constructorul francez a venit și cu câteva detalii legate de noul mannequin.

Renault a promis încă din 2019 o mașină electrică în portofoliul Dacia. Șefii constructorului francez au spus în repetate rânduri că au tehnologia necesară, dar așteaptă momentul oportun să o aducă și-n gama constructorului autohton. Și acel second a venit.

Renault a așteptat Salonul Auto de la Geneva pentru a prezenta conceptul primei mașini electrice mannequin Dacia. Dar evenimentul, care trebuie să înceapă pe 5 martie, a fost anulat. Din acest motiv, producătorul a decis să facă publice imaginile cu noua Dacia electrică pe Facebook.

Iar modelul arată cam așa:

Ce autonomie are modelul Spring, prima Dacia electrică

După cum vezi din imagini, modelul seamănă izbitor de tare cu Renault Sufficient-ZE, adică modelul electric pe care francezii îl vând pe piața din China. De altfel, Renault a dat indicii că acel mannequin ar putea fi adus și-n Europa, dar sub marca Dacia. Și o va face cel mai devreme în 2021.

Dacia Spring e un mannequin compact de oraș, un segment mini cu cinci uși și patru locuri,cu un motor 100% electric. Ușoară și compactă, versiunea de serie a Dacia Spring are, însă, o autonomie care nu e deloc îmbucurătoare. Poți merge doar 200 de kilometri, ceea ce o face o mașină de oraș, unde, cum-necum, tot mai găsești stații de încărcare.

Dacă infrastructura nu se pune la punct în următorii 2-3 ani, va fi problematic să pleci la drum lung cu noua electrică de la Dacia.

Specificațiile primului mannequin electric de la Dacia

Modelul de serie va fi disponibil în 2021, potrivit Renault. Francezii insistă că modelul beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV (dar nu și dimensiunea) este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion.

În partea frontală, modelul vine cu faruri 100% LED, divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție.

În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia. Modelul Spring ar putea fi folosit și pentru servicii de mobilitate. A fost gândit tocmai pentru a se plia și pe preferințele companiilor care au flote de automobile-sharing.

De remarcat că Renault nu a prezentat și poze cu interiorul conceptului Dacia Spring. Rămâne de văzut, așadar, de ce vei beneficia și ce tehnologii vor fi puse pe prima electrică de la Dacia.

Renault nu a specificat cât va costa noua Dacie electrică. E posibil, însă, ca prețul de pornire să fie undeva la 15.000 de euro.

Share: