cartelele-sim-speciale-pe-care-hackerii-le-folosesc-ca-sa-ti-fure-banii
august 16, 2020 Diverse 0 Comments

Cartelele SIM speciale pe care hackerii le folosesc ca să-ți fure banii

Infractorii folosesc așa-numitele SIM-uri rusești, criptate sau “albe”, pentru a-și schimba numărul de telefon, pentru a adăuga dispute manipulation la apelurile lor și pentru a încerca să stea departe de forțele de ordine.

Un caz de genul acesta i s-a întâmplat unui jurnalist Vice, cu un apel din Franța. La telefon, o voce de bărbat l-a întrebat pe bărbatul de la celălalt capăt al firului dacă a colaborat cu Agenția Națională de Criminalistică, versiunea FBI din Marea Britanie. Când acesta i-a explicat că, fiind journalist, nu dă informații poliției, a spus de ce l-a contactat.

Cum poți fi înșelat cu o cartelă SIM

„Există aceste cartele SIM speciale„, a spus el, referindu-se la mica componentă hardware care intră în interiorul unui telefon mobil. „De fapt sun de la o cartelă de acest gen acum”, a adăugat el, înainte de a explica mai târziu că are un achieve underground care vinde așa ceva.

Această cartelă SIM, a spus apelantul, i-a permis să strice orice număr de telefon. Vrei să te prefaci că suni de la o bancă, pentru a cere niște date personale unui consumer? Uşor. Vrei să schimbi cifrele din numărul de pe care apelezi, ca cel care primește apelul să nu-ți știe numărul steady? Acest lucru necesită doar câteva secunde pentru a face configurarea.

Aceste cartele variază foarte mult prin calitate și caracteristici. Însă toate sunt concepute, în identical old, pentru a oferi utilizatorului un fel de securitate sau confidențialitate. Dincolo de numerele de telefon schimbate, unele SIM-uri allow unui apelant să-și modifice vocea în timp steady.

Existența acestei industrii evidențiază modul în care infractorii continuă să încerce să utilizeze diferite tehnologii pentru a comite infracțiuni grave.

De cele mai multe ori, infractorii folosesc așa-numitele telefoane criptate, dispozitive personalizate care în unele cazuri au microfonul, GPS-ul și funcționalitatea camerei effect away with. Unele dintre aceste companii oferă și carduri SIM rusești sau criptate, permițând clienților să cumpere nu doar un telefon, ci și capacitatea de date și roaming de care ar avea nevoie pentru a utiliza telefonul quick, precum și unele funcții suplimentare de la SIM, dacă doresc.

Cum sunt comercializate aceste cartele

Deși unele dintre aceste SIM-uri sunt vândute în mod clandestin, prin aplicații de mesagerie și prin intermediul unor persoane, companiile publice care se ocupă de vânzări vând și aceste carduri.

Karsten Nohl, un cercetător în domeniul securității de la SRLabs, axat pe securitatea telecomunicațiilor, a declarat că operatorii cartelelor SIM au probabil propriul operator de rețea virtuală mobilă (MVNO), care este, în esență, o companie de telecomunicații care sprijină infrastructura unei rețele mai consecrate. Există multe MVNO-uri, inclusiv Fi-ul Google, care funcționează peste infrastructura T-Cell.

Multe dintre companiile sau persoanele fizice care vând aceste carduri nu solicită informații de identificare de la un utilizator, în afară de o adresă de expediere pentru a trimite cartela. Acest lucru poate fi util infractorilor dacă doresc să utilizeze un telefon, fără a-și da neapărat numele sau adresa reală unei companii de telecomunicații.

Share: