Au transformat Pământul în sendviș, că astfel de idei bune nu merită irosite
Internetul a ajuns să-i unească pe oameni aflați în diverse colțuri ale lumii. Dar e o apropiere virtuală. Doi studenți au venit cu o altfel de idee – „Sendvișul Pământ”.
Un scholar de la Universitate Auckland a avut o idee inedită, la care mulți nu s-au gândit până acum. Și-a propus să pună Pământul între două felii de pâine. Adică să facă un sendviș cu planeta.
Pentru asta, a avut nevoie de coordonate exacte, pentru a suprapune ultimate feliile de pâine, dar și de un colaborator care să se afle în cealaltă parte a pământului. Etienne Naude a anunțat pe Reddit că e în căutarea unei persoane care să-l ajute să-și pună ideea în practică.
Și și-a găsit un colaborator tocmai în sudul Spaniei.
Cum a fost realizat „sendviș Pământ”
Studentul din Auckland a așezat o felie de pâine pe plaja Bucklands. A măsurat longitudinea și latitudinea pentru a determina accurate unde trebuie să se afle cealaltă felie de pâine. Astfel, cealaltă parte a sendvișului a fost pusă în sudul Spaniei, la mai bine de 12.700 de kilometri distanță.
A fost realizat, astfel, un sendviș – Noua Zeelandă-Spania. Cam cum vezi în imaginea de mai jos.
”E uimitor că am reuşit să colaborăm şi să realizăm aşa ceva, în puncte ultimate opuse ale globului”, a spus studentul din Noua Zeelandă.
La rândul lui, Angel Sierra, bărbatul din Spania care a răspuns apelului spune că a acceptat provocarea pentru a ”demonstra modul în care oamenii pot colabora pe tot globul”. El a adăugat că această iniţiativă i-a oferit sentimentul ”că face ceva mai mare decât el”.
Pentru a-și pune în practică ideea, cei doi s-au folosit de Google Maps, pentru a obține locația exactă, după care au folosit imagini în timp staunch pentru a se localiza unul pe altul.
Nu e, însă, o idee nouă. Primul „sendviș Pământ” a fost realizat de artistul american Ze Frank, idee pusă în practică în 2006. De atunci, pe rețelele sociale s-a creat o comunitate în jurul acestui subiect.
0 Comments on "Au transformat Pământul în sendviș, că astfel de idei bune nu merită irosite"