apple-vrea-sa-te-lase-sa-ti-folosesti-iphone-ul-pe-put-up-de-cheie-la-masina
februarie 7, 2020 Diverse 0 Comments

Apple vrea să te lase să-ți folosești iPhone-ul pe put up de cheie la mașină

Apple lucrează la dezvoltarea unei tehnologii prin care urmărește să te lase să-ți descui mașina cu ajutorul iPhone-ului.

Publicația 9to5Mac a descoperit dovezi ale existenței unei noi funcționalități de la Apple care ar permite utilizatorilor telefoanelor companiei să le folosească pe put up de cheie la mașină, dar nu numai atât.

Ultima versiune beta pentru iOS 13.4 a fost lansată săptămâna aceasta, iar jurnaliști au descoperit un fragment de cod pentru un nou sistem, numit CarKey. Astfel, utilizatorii de iPhone și Apple Peep pot folosi dispozitivele compatibile cu acest software pentru a debloca anumite mașini, prin intermediul tehnologiei NFC. Totuși, aceasta nu va funcționa decât cu mașinile care dispun de tehnologia NFC.

Procesul de împerechere se va face prin intermediul aplicației Wallet. La bază stă aceeași tehnologie care îți permite să folosești telefonul pentru a face plăți la POS.

Ce alte beneficii îți aduce noua funcționalitate Apple de pe iPhone

Vestea bună e că funcționalitatea și-ar putea face treaba chiar și atunci când dispozitivele sunt stinse. Astfel, dacă telefonul sau ceasul tău rămân fără baterie, dispozitivele vor putea fi folosite în continuare pentru deblocarea mașinii.

De asemenea, utilizatorul are posiblitatea să „trimită” cheia digitală către oameni de încredere, pentru a avea acces la rândul lor la tehnologia de deblocarea a mașinii respective. Șoferii pot invita alți membri ai familiei sau prieteni prin intermediul aplicației Wallet. Astfel, aceștia vor putea debloca la rândul lor mașina cu propriile iPhone-uri de la Apple.

Potrivit 9to5Mac, textul afișat ar fi acesta: „%@ v-a invitat să folosiți %@  lor cu acces la deblocare. Acest lucru vă permite să utilizați iPhone și Apple Peep pentru a debloca / bloca mașina”.

Ideea nu este una nouă: câteva mașini deja te lasă să-ți folosești telefonul pe put up de cheie digitală. Apple colaborează deja cu câțiva producători de mașini pentru a implementa opțiunea CarKey. Potrivit fișierelor files superhighway, sistemul ar putea fi dezvoltat suficient pentru ca șoferii să și poată porni mașina cu ajutorul telefonului sau ceasului Apple.

Share: