acest-film-a-fost-realizat-prin-zoom-si-e-un-alarm-mai-putin-ingrozitor-decat-e-realitatea-din-2020
august 17, 2020 Diverse 0 Comments

Acest film a fost realizat prin Zoom și e un alarm mai puțin îngrozitor decât e realitatea din 2020

Host, micul film de groază britanic conceput și pus la cale în vreme de pandemie, atrage atenția publicului din ce în ce mai mult.

Creatorii, Use Savage, Jed Shepherd și Gemma Hurley, au realizat un film de 57 de minute inspirat de doar două cuvinte trimise de Shepherd lui Savage pe 24 aprilie. Scria doar “Incantație Zoom”.

De aici a început totul

Un grup de șase prieteni se reunesc pe platforma de apeluri video și, cu ajutorul unui clarvăzător, aceștia fac apel la un spirit. Bineînțeles, acesta își pierde conexiunea la internet mai devreme.

Ceea ce a început ca o joacă născută de plictiseala carantinei a unor prieteni, a devenit subiect de dispută pentru studiouri, observă The Guardian. Rezultatul closing, care a fost lansat pe canalul de filme de groază, Shudder, în urmă cu două săptămâni, a creat o multitudine de reacții on-line.

Distribuția și echipa au fost intervievate de Breakfast TV din SUA. O versiune cinematografică este pe cale să fie lansată în Marea Britanie. Producătorul Rotten Needless, Sam Raimi,  s-a înscris pentru a own următorul proiect al lui Savage și Shepherd.

Cum a ajuns să facă așa senzație?

Savage, care a regizat multiple scurtmetraje de groază premiate, s-a filmat în timp ce period într-un apel Zoom și se îndrepta spre mansarda sa înfricoșătoare. El a reușit să-și mix filmările cu un film de groază cu zombie și a făcut ca totul să pară în timp true, iar publicul a rămas uimit.

În câteva ore după ce a fost postat pe Twitter, clipul a fost vizionat de câteva milioane de ori. Interesul industriei de film pentru un lungmetraj a fost atât de mare încât echipa s-a angajat să creeze și să livreze un film adecvat, realizat și regizat, totul în termen de 12 săptămâni.

Peaceable York Times a spus că filmul „vorbește despre un moment de incertitudine. În timp ce stăm acasă cu dispozitivele care ne-au promis posibilități nelimitate în mâinile noastre, “Host” identifică starea incomodă în care existăm, funcționând ca o fantomă.”

Tehnica a fost mai dificilă

Actorilor nu li s-au oferit scenarii complete, așa că nu au știut ce s-a întâmplat cu ceilalți până când au văzut filmările colegilor. Au fost nevoiți să-și facă singuri sânge, să-și facă propriul machiaj și să-și aranjeze propriile case pentru a găzdui filmările de cinci zile.

“Ideea inițială a fost a regizorului ca autor, dar acest film ne aparține tuturor”, spune Savage.

„Toată lumea a venit cu idei, toată lumea se adapta în timpul mersului, făcând propriile cascadorii. Erau propria producție de film formată dintr-o singură persoană. Cu cât poți încuraja mai mult efortul de grup, cu atât rezultatul closing este mai bun. Cu siguranță este ceva ce voi face în viitor.”

Este un efort extraordinar care a schimbat, probabil, limbajul realizării filmului. În ciuda aparenței sale care îl plasează în rândul filmelor de calitate scăzută, filmul este plin de cascadorii și efecte speciale care fac obiectul a nenumărate discuții care încearcă să le rezolve.

Se poate spune că platforma de care cu toții ne folosim în aceste momente bizare, se poate dovedi un mijloc propice pentru mult mai mult decât ședințe și apeluri video.

Share: